Чому їсти раків корисно?

На перший погляд декому раки можуть здаватися навіть непривабливими, але якщо їх відварити чи підсмажити за спеціальними рецептами від кухарів «Новопечерські Раки», вони стануть основними стравами на святковому чи повсякденному столі, від яких будуть у захваті й малі й старі.
Крім того, що це смачний та вишуканий продукт, раки є чудовим джерелом нежирного білка та майже не містять холестерину (100 грамів очищених хвостів раків містять всього 82 калорії та 16,5 грамів білків).
У м’ясі раків є також вітаміни групи В, залізо та селен — важливі мінерали, які важко отримати з іншими дієтичними продуктами. Тож їсти раків корисно.
А чим саме корисні раки?

Для здоров'я користь варених, а також смажених раків, полягає в тому, що:
- Допомагають втратити вагу
Раки – це чудовий варіант смачної їжі для тих, хто прагне схуднути або зберегти вагу, оскільки в них низький вміст жирів і вуглеводів. Тож раки допомагають скласти здорову та поживну дієту.
- Допомагають формувати гарне тіло
Раків рекомендовано включати в щоденний раціон, бо їх м’ясо містить високоякісний білок, що розвиває м’язи та тканини людського тіла.
- Допомагають затримувати рідину в організмі
Смажені та варені раки містять натрій та калій. Натрій відповідає за баланс рідини в організмі (важливо пам’ятати, що надмірне споживання натрію призводить до гіпертонії). А ось калій розслабляє кровоносні судини та видаляє натрій, що підтримує нормальний тиск.
- Допомагають розвитку кісток
Раки є одним із джерел таких мінералів, як кальцій та магній, які допомагають у розвитку кісток, зубів, м’язів і мінімізують ймовірність хвороб, викликаних дефіцитом цих мінералів.
- Покращують виробництво та циркуляцію крові в організмі
М’ясо раків містить залізо. Щоденне споживання раків зменшує ймовірність анемії, болю у суглобах та інших захворювань, пов’язаних із низьким вмістом заліза.
- Розвивають мозок
Раки містять омега-3 кислоти, які допомагають у розвитку функцій мозку у дітей. Постійне споживання раків може запобігти хворобі Альцгеймера.
- Сприяють здоров’ю очей
Омега-3 жирні кислоти покращують зір, зменшують ризик його втрати. Страви з раків з зеленню і морквою дадуть більше вітаміну А для очей.
- Сприяють здоров’ю шкіри
Постійне споживання раків зберігає шкіру завдяки омега-3 жирним кислотам, бо ці кислоти захищають шкіру від ультрафіолетових променів.
- Запобігають депресії
Завдяки вмісту омега-3 жирних кислот зміцнюють психічне здоров’я, допомагають у боротьбі зі стресом та депресією.
Харчова цінність раків
М’ясо раків — це дієтичний продукт, який містить вітаміни B6 і B12, вітаміни A, D, E і K, фосфор, цинк, залізо, кальцій, магній, натрій, вуглеводи, білки та жири.
Раки є одним із найкорисніших продуктів, бо природним чином наповнені мінералами, вітамінами та іншими поживними речовинами. Цей продукт допомагає покращити загальне самопочуття. Крім того це справді чудова їжа – особливо, якщо її приготували кухарі-професіонали «Новопечерських Раків». Зробіть замовлення онлайн та чекайте на швидку доставку!